Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

bar

Calciu + D3 Forte

“Aportul optim de calciu pentru tine: un singur comprimat de 600 mg pe zi”

Calciu cu D3 Forte mareste

Calciu cu D3 Forte

Compozitie

 • Calciu - 600 mg sub forma de carbonat de calciu (1621 mg) - 60% din DZR,
 • Vitamina D3 - 400 UI (10 μg) - 100% din DZR si excipienti.

Prezentare

 • Flacon cu 30 comprimate

Mod de eliberare

 • Fara prescriptie medicala.

Avantaj

 • Asigura doza optima de Calciu si vitamina D3.

Indicatii terapeutice

 • tratamentul deficientei de calciu: rahitism, osteoporoza, osteomalacie, tetanie, spasmofilie, hipoparatiroidism; efecte benefice in lombalgii, dismenoree; in stari fiziologice in care necesarul de calciu este crescut sau absorbtia insuficienta: copilarie, adolescenta, sarcina si lactatie, menopauza, varsta inaintata; tratament adjuvant in: hipertensiune arteriala, sindroame-hemoragice, tulburari de coagulare a sangelui, fracturi osoase.

Doze si mod de administrare

 • copii peste 5 ani: 1 tableta pe zi.
 • adulti: 1 - 2 tablete pe zi.

Precautii

 • adulti: 1 - 2 tablete pe zi.

Fiziopatologie

 • Deficitul de calciu in organism: tensiune inalta, osteoporoza, depunerile de pietre in rinichi si bila etc., ducand la peste 150 de boli ale organismului. Scheletul este depozitul calciului. Cand resursele se termina, organismul foloseste calciul oaselor, in acest caz fiind favorizata dezvoltarea osteoporozei: rarefierile, friabilitatea tesuturilor osoase. Aceste fenomene sunt caracteristice pentru anumite perioade ale vietii cum ar fi sarcina, alaptarea copilului, cresterile bruste la copii, in timpul maturarii sexuale, menopauza, bolile intestinului, sistemului endocrin (cand este impiedicata asimilarea calciului), fracturilor si altor imbolnaviri ale aparatului locomotor si de sustinere. in afara de acestea, calciul este necesar pentru coagularea normala a sangelui, contractarea si relaxarea muschilor inimii, pentru pastrarea sanatatii dintilor, reglarea fermentilor si secretia insulinei, in cazul alergiilor patologice, in trans- miterea impulsurilor nervoase.

Mod de actiune

 • Vitamina D3 intervine in metabolismul calciului si al fosforului; favorizeaza absorbtia intestinala a calciului si indirect a fosforului; stimuleaza formarea si depunerea in oase a fosfatului de calciu (prin activarea fosfatazei) si scade eliminarea urinara a acestuia. La doze mari mobilizeaza calciul din oase, crescand concentratia lui in sange si urina. Vitamina D din piele reprezinta o sursa suficienta in conditiile expunerii optime la soare.


Acesta este un produs Hyllan Pharma
2pi
2pi mareste
2pi
2pi mareste
2pi
2pi mareste

toalete murdare 2pi

opinia utilizatoarelor
wc
wc
.
toalete de catarat lasa-te de alpinism lasa-te de acrobatii Toalete murdare? facebook facebook Hyllan Pharma