Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

bar

Duo-Carb

“Calmeaza durerile de stomac”

Duocarb mareste

Duocarb

Compozitie

 • Calciu 195,6 mg sub forma de carbonat de calciu (489 mg), magneziu 3,14 mg sub forma de carbonat de magneziu (11 mg) si excipienti pentru un comprimat.

Prezentare

 • Cutie cu 2 blistere a cate 10 comprimate masticabile.

Mod de eliberare

 • Fara prescriptie medicala.

Avantaj

 • Amelioreaza efectele hiperaciditatii cauzate de afectiunile gastrice.

Indicatii terapeutice

 • Sursa hiperaciditatii gastrice poate fi alimentara sau asociata unei patologii digestive.
 • Aciditatea gastrica este asociata si cu dispepsia, o senzatie de durere sau arsura simtita in abdomenul superior. Pirozisul apare datorita iritatiei produse de acidul gastric asupra esofagului, tradusa ca o jena epigastrica sau senzatie de greutate.
 • Simptomatologie digestiva posibila: senzatiile de arsura sau durere abdominala, senzatia frecventa de foame si durerea constanta in abdomen, regurgitare, greata, gust amar in gura, varsaturi si scaderea poftei de mancare.

Doze si mod de administrare

 • Adulti: 1 - 3 comprimate pe zi (dupa masa sau in faza dureroasa).

Interactiuni

 • Se prefera administrarea dupa o pauza de cel putin 2 ore de la administrarea altor medicamente. Se recomanda prudenta in cazul asocierii cu indometacina, difosfonati, digitalice, saruri de fier, lincomicina, nitrofurantoina, dexametazona (scade absorbtia lor digestiva daca se administreaza simultan cu antiacidele, de aceea se vor administra la distanta unele de altele).

Contraindicatii

 • Insuficienta renala severa (saruri de magneziu), litiaza calcica, hipercalcemie, debilitate fizica marcata

Fiziopatologie

 • Aciditatea gastrica este o afectiune cauzata de existenta unui dezechilibru intre mecanismele de secretie a acidului in stomac si mecanismele de protectie a acestuia. Stomacul secreta un acid care ajuta procesul de digestie, dar cand glandele gastrice produc acid in exces, apare fenomenul cunoscut sub numele de aciditate, mai precis hiperaciditate gastrica. Exista numeroase afectiuni (de tip gastrita hiperacida sau de tip ulcer stomacal si duodenal), dar si situatii ocazionale ce se caracterizeaza prin regurgitari acide si arsuri, insotite de dureri datorita hiperaciditatii sucului gastric. În functie de patologie, de multe ori este nevoie de regim adecvat (respectiv hidratare corespunzatoare) si evitarea factorilor de risc, dar si de interventie medicamentoasa pentru tratamentul sau preventia efectelor hiperaciditatii gastrice.


Acesta este un produs Hyllan Pharma
2pi
2pi mareste
2pi
2pi mareste
2pi
2pi mareste

toalete murdare 2pi

opinia utilizatoarelor
wc
wc
.
toalete de catarat lasa-te de alpinism lasa-te de acrobatii Toalete murdare? facebook facebook Hyllan Pharma